Maak nu kans op een proefreis naar Zweden!
Nieuws van onze partners:

Defensie maakt meer budget vrij voor duurzaamheid

defensie maakt meer budget vrij voor duurzaamheid

De globale defensie-industrie zal het komende jaar naar verwachting meer budget vrijmaken voor duurzaamheid. De uitgaven kunnen tot 7,3 procent stijgen.  

Dat blijkt uit een rapport van informatieplatform Strategic Defense Intelligence naar de betekenis en  implementatie van duurzaamheid in de globale defensie-industrie. Het onderzoek onder 171 senior decision makers  en belanghebbenden laat een positieve trend zien: in 2010 was nog sprake van een verwachte stijging van 6,8 procent ten opzichte van het jaar daarvoor, in 2011 was dat 7 procent.

Kritieke factoren

Vooral de vraag naar energie-efficiënte installaties en duurzame materialen zal groeien verwachten de respondenten. Kritieke factoren die voornamelijk in beschouwing worden genomen bij de leverancierskeuze zijn de reductie van energie- en waterverbruik en minimisatie van afval.

Vooral de aandacht voor afval is opmerkelijk. Uit het onderzoek is gebleken dat het storten en verbranden van afval nog steeds twee van de meest gebruikte vormen van afvalbeheer zijn. Drie op de vijf ondervraagden denkt echter dat het milieuvriendelijke recyclen de meest gebruikte toepassing van afvalverwerken gaat worden.

Zonne-energie in Texas

In de defensiesector is daarnaast genoeg laaghangend fruit te winnen. Meer dan de helft van de respondenten ziet videoconferencing als een van de belangrijkste maatregelen voor energiebesparing.  Andere maatregelen zijn het gebruik van energie-efficiënte installaties en controlesystemen en het duidelijk formuleren van specifieke besparingdoelstellingen.

Een voorbeeld van de groeiende duurzaamheid in de defensiesector is Fort Hood in Texas. De militaire basis liet in 2011 een warmte-installatie op zonne-energie instaleren. De installatie wordt nu gebruikt voor het verwarmen van water in de eetruimtes van het Fort. In totaal zijn 93 zonnepanelen geinstalleerd.

Bron: Environmental Leader
Foto: United States Marine Corps Official Page  

Door:

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

  1. Pingback: Defensie maakt meer budget vrij voor duurzaamheid « Algemene Vereniging van Reserve Militairen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn aangegeven *.


Naar Boven ⇑

© 2014 Duurzaam Bedrijfsleven is een zelfstandig en onafhankelijk onderdeel van Club van 30 BV. | Privacy Verklaring | Ontwerp door: gonzodesign