Circulaire Economie

Foxconn ziet brood in gebruikte mobieltjes

Foxconn

26-01-2016 07:51 | Door: Dimitri Reijerman

Foxconn, een van de grootste hardwarefabrikanten ter wereld, ziet kansen in de Europese markt voor tweedehands mobieltjes. Na een verworven belang in het Amerikaanse CExchange heeft Foxconn zijn zinnen gezet op het Britse Bamboo Distribution.

Dat meldt Digitimes. Bamboo Distribution, dat internationaal opereert, mikt op het herstellen en recyclen van consumentenelektronica. Met name tablets en mobieltjes krijgen een tweede leven.

Foxconn heeft een belang van 20 procent in de Britse onderneming genomen. Het bedrijf, dat onder meer iPhones produceert voor Apple, wil zich daarmee in toenemende mate richten op de markt voor gebruikte mobiele apparaten. Foxconn wil zo niet alleen zijn duurzaamheidsbeleid verbeteren, maar het kan via recycling ook schaarse grondstoffen terugwinnen.

In de VS heeft Foxconn al een aandeel van 30 procent in CExchange. Ook deze onderneming koopt gebruikte mobieltjes in voor recyclingdoeleinden. In China en Japan investeert het Taiwanese bedrijf in soortgelijke ondernemingen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Digitimes | Foto: By Nadkachna (Own work) [GFDL or CC BY 3.0], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners
Onze Kennispartners

Hoe maken we producten recyclebaar? Hoe voorkomen we dat waardevolle grondstoffen de keten verlaten? En welke businessmodellen en financieringsvormen maken de transitie naar een circulaire economie echt mogelijk? In januari 2017 bijt DuurzaamBedrijfsleven Media zich vast in het thema Circulaire Economie.