Circulaire Economie

Thomas Rau genomineerd voor circulair leiderschap

circulair gebouw Thomas Rau

22-12-2015 09:15 | Door: Fitria Jelyta

Thomas Rau, architect en oprichter van circulair projectenbureau Turntoo is voor zijn inzet voor de circulaire economie genomineerd voor The Circulars, een vooraanstaande prijs voor vernieuwers in de circulaire economie.

Met de Universele Verklaring van de Rechten van het Materiaal pleit Thomas Rau voor een circulaire economie waarin niets verloren gaat. Dit initiatief moet ertoe leiden dat materialen hun ‘rechten’ behouden om in omloop te blijven. Zo bestaat het onlangs geopende Alliander-kantoor naar het ontwerp van de architect uit hergebruikte materialen en is het gebouw volledig uit elkaar te halen en opnieuw te gebruiken.

Thomas Rau The Circulars

Daarnaast heeft Rau circulaire businessmodellen en concepten ontwikkeld zoals het Pay per Lux-concept van Philips, waardoor de technologiegigant geen verlichting, maar licht verkoopt aan partijen als Schiphol en Bruynzeel.

Voor zijn inzet en bijdrage aan de circulaire economie is de oprichter van architectenbureau RAU Architects genomineerd voor The Circulars Award 2016, een vooraanstaande prijs voor vernieuwers in de circulaire economie. De architect is genomineerd in de categorie 'Fortune Award for Circular Economy Leadership'. Deze prijs wordt uitgereikt aan personen die op een inspirerende wijze leiderschap tonen in de transitie naar de circulaire economie.

World Economic Forum in Davos

Volgens de juryleden van The Circulars Award 2016 is Thomas Rau de oprichter van de eerste twee bedrijven in Nederland die zich richten op de circulaire economie. Andere finalisten in de categorie Leadership zijn onder meer Else Bos, CEO van PGGM en Feike Sijbesma, CEO van DSM. In januari 2016 wordt deze prijs uitgereikt tijdens het World Economic Forum in Davos.

Bekijk hieronder een video van Thomas Rau als finalist van The Circulars Award 2016.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Lubbers De Jong | Foto: Hoofd afbeelding: Boele & Van Eesteren, In tekst afbeelding: Hans Lebbe HLP Images (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Loyalty Partners
Onze Kennispartners

Hoe maken we producten recyclebaar? Hoe voorkomen we dat waardevolle grondstoffen de keten verlaten? En welke businessmodellen en financieringsvormen maken de transitie naar een circulaire economie echt mogelijk? In januari 2017 bijt DuurzaamBedrijfsleven Media zich vast in het thema Circulaire Economie.