Circulaire Economie

Gratis afgifte plastic afval in haven Rotterdam en Amsterdam

plastic

24-12-2015 10:41 | Door: Dimitri Reijerman

Zeeschepen in de havens van Rotterdam en Amsterdam kunnen vanaf 1 januari onbeperkt plastic scheepsafval afgeven.

Voorwaarde is wel dat het plastic gescheiden en schoon in de havens van Rotterdam Rijnmond of het Noorzeekanaalgebied wordt aangeleverd. Het plastic gaat naar afvalinzamelaars voor verdere verwerking.

De overheid hoopt met het aanbieden van gratis verwerking van plastics dat er minder afval op zee wordt gedumpt. Bovendien wordt plastic gezien als een waardevolle grondstof voor de recyclingindustrie.

De recycling van plastic scheepsafval valt onder de Green Deal Scheepsafvalketen. Deze overeenkomst werd gesloten door Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam, Zeeland Seaports, Groningen Seaports, Port of Den Helder, NVVS, KVNR, scheepsafvalinzamelaars, ILT en Stichting De Noordzee.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Rijksoverheid | Foto: By Streetwise Cycle (Own work) [Public domain], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners
Onze Kennispartners

Hoe maken we producten recyclebaar? Hoe voorkomen we dat waardevolle grondstoffen de keten verlaten? En welke businessmodellen en financieringsvormen maken de transitie naar een circulaire economie echt mogelijk? In januari 2017 bijt DuurzaamBedrijfsleven Media zich vast in het thema Circulaire Economie.