Circulaire Economie

Limburg en Brabant slaan handen in een voor bio-economie

chemelot

05-01-2016 18:13 | Door: Thijs ten Brinck

Biotech- en chemie-experts van de Limburgse Chemelot Campus en de Noord-Brabantse Green Chemistry Campus bundelen onderzoek naar biobased materialen.

Binnen het SCeLiO-4B-project werken experts uit het bedrijfsleven en wetenschappers verbonden aan Limburgse en Brabantse kennisinstituten samen aan nieuwe biochemische bouwstenen uit suikers, cellulose en lignine. 

Een nieuwe proeffabriek op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen dient als centrum voor het onderzoek.

Bio-aromaten

Een van de doelen van het programma is de ontwikkeling van bio-aromaten. Aromaten zijn belangrijke grondstoffen voor de chemische industrie, die nu nog uit aardolie gemaakt worden. Aromaten gemaakt uit landbouwproducten of hout maken de industrie duurzamer.

Het SCeLiO-4B-project heeft een budget van € 11,3 mln en de Limburgse proeffabriek komt begin dit jaar in bedrijf. Onder meer onderzoeksinstituut TNO, biochemiebedrijf Nettenergy en biobrandstoffenstart-up Progression Industry dragen bij aan het onderzoek. 

Hot summer deal, nu tijdelijk 2e magazine GRATIS voor Insiders

Bron: Chemelot Inscite, Green Chemistry Campus | Foto: Inscite

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.