Circulaire Economie

Limburg en Brabant slaan handen in een voor bio-economie

chemelot

05-01-2016 18:13 | Door: Thijs ten Brinck

Biotech- en chemie-experts van de Limburgse Chemelot Campus en de Noord-Brabantse Green Chemistry Campus bundelen onderzoek naar biobased materialen.

Binnen het SCeLiO-4B-project werken experts uit het bedrijfsleven en wetenschappers verbonden aan Limburgse en Brabantse kennisinstituten samen aan nieuwe biochemische bouwstenen uit suikers, cellulose en lignine. 

Een nieuwe proeffabriek op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen dient als centrum voor het onderzoek.

Bio-aromaten

Een van de doelen van het programma is de ontwikkeling van bio-aromaten. Aromaten zijn belangrijke grondstoffen voor de chemische industrie, die nu nog uit aardolie gemaakt worden. Aromaten gemaakt uit landbouwproducten of hout maken de industrie duurzamer.

Het SCeLiO-4B-project heeft een budget van € 11,3 mln en de Limburgse proeffabriek komt begin dit jaar in bedrijf. Onder meer onderzoeksinstituut TNO, biochemiebedrijf Nettenergy en biobrandstoffenstart-up Progression Industry dragen bij aan het onderzoek. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Chemelot Inscite, Green Chemistry Campus | Foto: Inscite

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Loyalty Partners
Onze Kennispartners

Hoe maken we producten recyclebaar? Hoe voorkomen we dat waardevolle grondstoffen de keten verlaten? En welke businessmodellen en financieringsvormen maken de transitie naar een circulaire economie echt mogelijk? In januari 2017 bijt DuurzaamBedrijfsleven Media zich vast in het thema Circulaire Economie.