Circulaire Economie

Kledingmerk Burlington zet plastic afval om in textiel

07-01-2016 13:49 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Amerikaanse kledingmerk Burlington gaat zich samen met organisatie Thread inzetten om van plastic afval uit Haïti en Honduras textiel te maken.

Door de samenwerking kan Burlington duurzamere stof produceren voor de producten die zij ontwikkelen. Thread verzamelt afval, zoals plastic flessen, uit arme gebieden en gebruikt dit om er textiel van te maken. Door in Haïti en Honduras afval in te zamelen, zorgt de organisatie daar voor meer werkgelegenheid. 

Burlington maakt deel uit van de International Textile Group. Beide bedrijven spannen zich in om de productieprocessen van Burlington te verbeteren.

Burlington is niet het enige kledingmerk dat kleding maakt van plastic afval. Eerder ontwikkelden ook de merken O'Neill en Adidas producten op basis van plastic afval. De merken werken hiervoor samen met milieuorganisatie Parley for the Oceans

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: PRWeb, Thread International | Foto: Hilke Kurzke Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners
Onze Kennispartners

Hoe maken we producten recyclebaar? Hoe voorkomen we dat waardevolle grondstoffen de keten verlaten? En welke businessmodellen en financieringsvormen maken de transitie naar een circulaire economie echt mogelijk? In januari 2017 bijt DuurzaamBedrijfsleven Media zich vast in het thema Circulaire Economie.