Circulaire Economie

Interface sluit materiaalketen door grootschalig te recyclen

Interface tapijten hergebruiken

13-01-2016 18:30 | Door: Fitria Jelyta

Interface gaat samenwerken met het Amerikaanse recyclingbedrijf Rethink Green om jaarlijks meer tapijten te recyclen in Noord-Amerika.

Dat schrijft Sustainable brands. De tapijttegelfabrikant zegt zijn recyclingprogramma ReEntry uit te breiden. In dit initiatief werkt Interface samen met bedrijven die gebruikte tapijten terugwinnen om te voorkomen dat deze op de stortplaats belanden. De materialen die in de teruggewonnen tapijten zijn gebruikt, zoals visnetten, worden in het ReEntry-proces verwerkt tot nieuwe tapijten.

Voor het ReEntry-programma is Interface op zoek naar partnerbedrijven om jaarlijks meer tapijten in Noord-Amerika te recyclen. Zo gaat de tapijttegelfabrikant met het Amerikaanse recyclingbedrijf Rethink Green samenwerken. Met deze samenwerking verwacht Interface een jaarlijkse groei van 40 tot 50 procent gerecyclede tapijten. In twintig jaar tijd is het ReEntry-programma erin geslaagd om ruim 140 miljoen kilogram aan tapijten te recyclen, zo claimt Interface.

Materiaalketen sluiten

Daarnaast maakte het ReEntry-programma het mogelijk voor Interface om materialen als nylon ‘pluis’ in oude tapijten te hergebruiken in nieuwe tapijten. “In het afgelopen decennium hebben we gekeken naar potentiële partners die zich bezighouden met het terugwinnen van tapijttegels en die net zo gepassioneerd zijn als wij over het sluiten van de materiaalketen”, zegt John Wells, CEO van Interface Americas. “Rethink Green past hierin goed bij onze visie en missie.”

Rethink Green zegt gebruik te maken van zijn relaties met aannemers in onder meer Arizona, Colorado, Texas en Washington om Interface te helpen bij het traceren, het verzamelen en het recyclen van gebruikte tapijttegels.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Sustainable brands, Floor daily | Foto: Interface (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Loyalty Partners
Onze Kennispartners

Hoe maken we producten recyclebaar? Hoe voorkomen we dat waardevolle grondstoffen de keten verlaten? En welke businessmodellen en financieringsvormen maken de transitie naar een circulaire economie echt mogelijk? In januari 2017 bijt DuurzaamBedrijfsleven Media zich vast in het thema Circulaire Economie.