Circulaire Economie

Boeren profiteren van drankjes uit afgekeurde watermeloen

Watermeloensap

15-01-2016 07:41 | Door: Chris Thijssen

Een start-up uit New York wil de komende drie jaar 76 miljoen kilo onverkochte watermeloen verwerken tot drankjes. Van de schil maakt de start-up veevoer.

De oprichter van de Amerikaanse start-up Wtrmln Wtr ontdekte dat er in de Verenigde Staten jaarlijks ruim 360 miljoen kilo misvormde en esthetisch imperfecte watermeloenen bij het afval belanden. Om die afvalstroom te verminderen, besloot hij van deze reststromen een watermeloendrankje te maken.

De komende drie jaar plant Wtrmln Wtr van deze reststromen 76 miljoen kilo watermeloen te verzamelen en te gebruiken voor het maken van de drankjes. Hiervoor werkt de start-up samen met boeren, die de afgekeurde meloenen tegen een vergoeding leveren.

De start-up gebruikt 99 procent van de meloen om te verwerken tot het sap. Hiervoor gebruikt Wtrmln Wtr hogedrukpasteurisatie. De schil van de vrucht wordt gerecycled en verwerkt tot ingrediënt voor veevoer.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Wtrmln Wtr | Foto: kullez, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners
Onze Kennispartners

Hoe maken we producten recyclebaar? Hoe voorkomen we dat waardevolle grondstoffen de keten verlaten? En welke businessmodellen en financieringsvormen maken de transitie naar een circulaire economie echt mogelijk? In januari 2017 bijt DuurzaamBedrijfsleven Media zich vast in het thema Circulaire Economie.