Circulaire Economie

Waarom DSM-CEO Sijbesma circulaire topman van het jaar is

sijbesma

21-01-2016 10:14 | Door: Thijs ten Brinck

Feike Sijbesma, topman van het Nederlandse chemieconcern DSM, is op het World Economic Forum in het Zwitserse Davos uitgeroepen tot de belangrijkste aanjager van circulair ondernemen.

Sijbesma heeft tijdens de Circulars Awards de Fortune Award for Circular Economy Leadership in de wacht gesleept. De jury koos de DSM-topman vanwege zijn leidende rol in de strategie die DSM hanteert in de circulaire economie.

Fortune Award for Circular Economy Leadership

Vooral DSM’s onderzoek naar alternatieven voor fossiele brandstoffen en de ontwikkeling van materialen op basis van andere grondstoffen dan aardolie wordt geroemd.

DSM presenteerde vorige week nog een volledig circulair tapijt en lanceerde in 2015 met doe-het-zelfketen Praxis een biobased verf. Het chemieconcern scoort al jaren hoog op duurzaamheidsranglijsten voor de chemiesector. In de ranking van het Carbon Disclosure Project moest DSM afgelopen jaar alleen het Amerikaanse DuPont voor zich dulden.

Sijbesma deelt de Circulars Award met Dajian Zhu, professor en directeur bij het Institute Governance for Sustainable Development in Shanghai. Zhu is volgens de jury van groot belang geweest in de verschuivende kijk op circulair ondernemen bij bedrijven en beleidsmakers in China.

In het kader van de themamaand Circulaire Economie publiceert Duurzaambedrijfsleven binnenkort een interview met Sijbesma’s collega’s Atzo Nicolaï (directeur DSM Nederland) en Marcel Wubbolts (CTO DSM).

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Accenture | Foto: DSM

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Loyalty Partners
Onze Kennispartners

Hoe maken we producten recyclebaar? Hoe voorkomen we dat waardevolle grondstoffen de keten verlaten? En welke businessmodellen en financieringsvormen maken de transitie naar een circulaire economie echt mogelijk? In januari 2017 bijt DuurzaamBedrijfsleven Media zich vast in het thema Circulaire Economie.