Circulaire Economie

McDonald’s geeft papieren bekers nieuw leven

22-01-2016 15:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Samen met papierfabriek James Cropper start McDonald’s met een proef om gebruikte bekers te recyclen.

Papieren bekers worden bij de fastfoodketen verzameld en naar het procesbedrijf Simply Cups gebracht. Daar worden de vezels uit het papier gehaald, die het bedrijf James Cropper gebruikt om nieuwe papierproducten te maken. De papieren bekers vormen ongeveer 30 procent van het verpakkingsafval bij McDonald’s.

“Dit is een geweldige kans om ervoor te zorgen dat de kwaliteitsvezels in de bekers een nieuw leven krijgen”, zegt Helen McFarlane, Sustainability Consultant bij McDonalds UK. Een proef van het initiatief is gestart bij 150 filialen van de in totaal 1250 McDonald's-filialen in het Verenigd Koninkrijk.

De samenwerking met McDonald’s is volgens Richard Burnett, Market Development Manager bij James Cropper, het begin om gebruikte bekers te recyclen. “Deze baanbrekende proef met McDonald’s demonstreert hoe organisaties kunnen samenwerken om een wederzijds voordelige, effectieve en duurzame productieketen te creëren."

Duurzame verpakkingen

Sinds oktober maakt McDonald’s in Europa gebruik van verpakkingen uit gecertificeerde houtvezels. Jaarlijks gebruikt McDonald’s zo’n 170.000 ton houtvezel in verpakkingen. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: James Cropper | Foto: McDonald's

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners
Onze Kennispartners

Hoe maken we producten recyclebaar? Hoe voorkomen we dat waardevolle grondstoffen de keten verlaten? En welke businessmodellen en financieringsvormen maken de transitie naar een circulaire economie echt mogelijk? In januari 2017 bijt DuurzaamBedrijfsleven Media zich vast in het thema Circulaire Economie.