Circulaire Economie

ABN Amro kiest voor sectoraanpak bij circulaire economie

ABN Amro

26-01-2016 07:58 | Door: Dimitri Reijerman

ABN Amro verkent de komende jaren sectorgewijs de mogelijkheden van het toepassen van circulaire stromen. Ook adviseert de grootbank bedrijven over het duurzame economische model met een nieuwe Circular Economy Guide.

Volgens ABN Amro heeft de financiële instelling ervaring met de circulaire economie opgedaan door een samenwerking met Circle Economy. Daarbij werden de mogelijkheden in de bouwsector bestudeerd. Ook was de bank betrokken bij de financiering van het project Park 20|20, een grootschalig duurzaam bedrijvenpark bij Schiphol.

Om zijn zakelijke klanten te informeren over de mogelijkheden van circulaire businessmodellen, heeft ABN Amro een Circular Economy Guide gemaakt. Daarin staan naast praktijkvoorbeelden van ondernemingen ook de uitdagingen die bedrijven zullen ondervinden als zij willen overschakelen naar een andere wijze van bedrijfsvoering. Ook de vraag hoe dergelijke initiatieven door een financiële instelling zijn te financieren, komen in de Circular Economy Guide aan de orde.

Verder stelt ABN Amro in het rapport dat de circulaire economie in zijn eigen bedrijsvoering al jaren een belangrijke rol speelt, bijvoorbeeld in het inkoopbeleid waarbij hergebruik en de aanschaf van circulaire producten een belangrijke rol speelt. De bank wijst verder op zijn partnerschap met Green Deals Circulair Inkopen en het FIRA-platform, waar ABN Amro een van de initiatiefnemers is.

Samenwerking met andere banken

ABN Amro is niet de enige bank die de circulaire economie een steeds belangrijker model voor nu en de toekomst ziet. Samen met de ING Bank en Rabobank wil ABN Amro gezamenlijk de transitie naar circulaire businessmodellen versnellen. De grootbanken denken dit te kunnen doen door inzichten in circulaire bedrijfsmodellen te combineren met kennis van financiële producten en risicobeheer.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: ABN Amro | Foto: By Wikifrits (Own work) [Public domain], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners
Onze Kennispartners

Hoe maken we producten recyclebaar? Hoe voorkomen we dat waardevolle grondstoffen de keten verlaten? En welke businessmodellen en financieringsvormen maken de transitie naar een circulaire economie echt mogelijk? In januari 2017 bijt DuurzaamBedrijfsleven Media zich vast in het thema Circulaire Economie.