Circulaire Economie

Enschedese super stelt zelfstandig 'statiegeld' op blikjes in

Statiegeld

26-01-2016 12:02 | Door: Chris Thijssen

Coop Boekelo heeft een extra inlevermogelijkheid toegevoegd aan zijn statiegeldautomaat. Consumenten kunnen via deze automaat voortaan ook frisdrankblikjes en kleinere PET-flesjes zonder statiegeld inleveren.

Klanten van de Coop-supermarkt in Boekelo, gemeente Enschede, kunnen tegelijkertijd met het inleveren van statiegeldflessen en bierkratten lege blikjes en PET-flesjes inleveren. Volgens Tomra Systems, dat de toevoeging aan de emballageautomaat mogelijk maakte, heeft Coop Boekelo de primeur met de extra inleveroptie.  

Met deze stap wil supermarktondernemer Jaap ter Wengel zijn klanten motiveren om afval te recyclen. Voor elk item dat klanten inleveren, ontvangen ze een kortingsbon van € 0,01. Die is te besteden in de supermarkt.

Ter Wengel heeft de extra optie aan zijn emballageautomaat toegevoegd, omdat hij zich stoorde aan het zwerfvuil in en rondom Boekelo. “Nu we moesten investeren in een nieuwe statiegeldautomaat was mijn wens om ook de kleine PET-flesjes en drankblikjes in te nemen”, zegt de ondernemer in een persbericht.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Tomra Systems | Foto: FaceMePLS, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners
Onze Kennispartners

Hoe maken we producten recyclebaar? Hoe voorkomen we dat waardevolle grondstoffen de keten verlaten? En welke businessmodellen en financieringsvormen maken de transitie naar een circulaire economie echt mogelijk? In januari 2017 bijt DuurzaamBedrijfsleven Media zich vast in het thema Circulaire Economie.