Circulaire Economie

Seminar Business Modellen voor de Circulaire Economie

circulair

16-09-2016 16:01 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Op 6 oktober 2016 vindt een middag-seminar plaats waarin de resultaten van de regionale pilot naar Business Modellen voor de Circulaire Economie (BMCE) gepresenteerd en besproken zullen worden.

Dit onderzoek is geïnitieerd en uitgevoerd door Prof. Jan Jonker van de Radboud Universiteit Nijmegen samen met een groot aantal partners. Ruim vijfhonderd mensen hebben de vragenlijst ingevuld. Het is de eerste keer in Nederland dat op deze schaal onderzoek naar de Circulaire Economie heeft plaatsgevonden.

Centraal staan de zes bouwstenen waar het bij de circulaire economie om draait:

  • het sluiten van kringlopen
  • en streven naar meervoudige waardecreatie
  • het kiezen van een passende strategie
  • het vormgeven van een organisatie die daar bij past
  • het ontwikkelen van verdienmodellen.

Het seminar vindt plaats op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. De kosten bedragen € 95. Wilt u daar bij zijn? Maakt u wel haast. Er zijn maar 250 plaatsen en vol is vol.

Ik bestel kaarten

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners
Onze Kennispartners

Hoe maken we producten recyclebaar? Hoe voorkomen we dat waardevolle grondstoffen de keten verlaten? En welke businessmodellen en financieringsvormen maken de transitie naar een circulaire economie echt mogelijk? In januari 2017 bijt DuurzaamBedrijfsleven Media zich vast in het thema Circulaire Economie.