Mammoet en Ballast Nedam bouwen offshore windpark Urk

Mammoet en Ballast Nedam bouwen offshore windpark Urk

04-03-2013 10:01 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Siemens Nederland heeft een contract getekend met Ballast Nedam en Mammoet voor het Near Shore Windmolenpark Noordoostpolder in het IJsselmeer.

De werkzaamheden van Ballast Nedam zullen bestaan uit het ontwerpen, leveren en installeren van de funderingen voor de 48 windturbines. Mammoet zal daarna de 48 turbines transporteren en installeren. Financial close van het project wordt verwacht in het voorjaar van 2014, waarna de voorbereidingen starten voor de installatiewerkzaamheden in 2015.

In totaal worden 48 windturbines met een vermogen van 3 megawatt op 500 en 1100 meter in het water langs de dijken van de Noordoostpolder gebouwd, een van de meest windrijke en daarmee energie-efficiënte locaties van Nederland. Opdrachtgever van het windpark is Westermeerwind BV. De eerste turbines zullen, naar verwachting, vanaf de tweede helft van 2015 energie aan het bestaande net gaan leveren. Ze leveren dan duurzame stroom voor zo'n 160.000 huishoudens

Bron: APS

Foto: Zebdiel via Flickr.com

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie