Rockstart zoekt 10 baanbrekende energiestart-ups

rockstart

26-10-2015 07:36 | Door: Thijs ten Brinck

De Amsterdamse techaccelerator Rockstart organiseert samen met Cofely en Alliander voor de derde keer zijn Smart Energy Program. Jonge bedrijven van over de hele wereld kunnen zich tot 12 december 2015 aanmelden.

Het Rockstart Smart Energy Accelerator Program heeft in zijn eerste twee edities start-ups als ZonnepanelenDelen, Finch Buildings, Bundles en QwikSense voortgebracht. Nu werft Rockstart een derde lichting ambitieuze cleantechstart-ups.

De accelerator heeft tien plaatsen beschikbaar en zoekt in het bijzonder naar start-ups die het web, de smartphone en big data inzetten voor het internet of energy things.

“De energiesector is rijp voor disruptie en ik wil opereren in de frontlinie van de verandering”, zegt Freerk Bisschop, dit jaar de kartrekker voor de accelerator. ”Ik ben er van overtuigd dat IT-start-ups essentieel zijn om de transitie naar een duurzame energievoorziening voor iedereen te versnellen.”

Partners en mentors

Bisschop zal tien geselecteerde start-ups begeleiden tijdens het 180 dagen lange programma, op weg naar een sterke pitch tijdens de demoday in juni 2016.

Gedurende het programma kunnen de start-ups advies inwinnen bij 75 mentoren uit het bedrijfsleven en samenwerkingen zoeken met de partners van Rockstart. Netbeheerbedrijf Alliander, de Gemeente Amsterdam en technisch dienstverlener Cofely stellen hun netwerk beschikbaar om de concepten in de praktijk te testen en voor te leggen aan eindklanten.

Rockstart stelt in samenwerking met Stichting Doen € 20.000 en kantoorruimte beschikbaar.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Rockstart | Foto: Rockstart

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie