Eneco lijft Quby in voor Europees thermostatenavontuur

toon

26-10-2015 15:13 | Door: Thijs ten Brinck

Energiebedrijf Eneco heeft techontwikkelaar Quby, maker van de Toon-thermostaat, volledig overgenomen. De overname is het startschot om de technologie internationaal uit te rollen

Het Amsterdamse Quby blijft een zelfstandig bedrijf binnen Eneco. Samen gaan de bedrijven voor 1 miljoen verkochte Toon-thermostaten in de EU in 2017. In Nederland zijn er tot nu toe 175.000 stuks geïnstalleerd.

toon

“We zien veel kansen om dat succes te exporteren”, zegt Hans Valk, directeur van Eneco Innovation & Ventures. “Wereldwijd zijn grote energiemaatschappijen op zoek naar een platform als Toon om hun klanten meer inzicht in en regie op hun energieverbruik te geven.”

Energie-investeringsfonds

Sinds 2013 was Eneco al meerderheidsaandeelhouder van Quby. Nu heeft het ook de resterende 47 procent van de aandelen overgenomen.

Wat Eneco voor het thermostatenfabrikant betaald heeft, is niet bekendgemaakt.

Eerder dit jaar maakte Eneco bekend sterker in te zetten op innovatie en duurzaamheid.

Het energiebedrijf heeft daarvoor € 100 mln beschikbaar gesteld en investeerde al in start-ups met zelfvoorzienende containerwoningen, demand response-software en serververwarmingen

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Eneco | Foto: Eneco

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie