Patatvluchten tussen New York en Amsterdam

Patatvluchten tussen New York en Amsterdam

08-03-2013 18:33 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De KLM is vrijdag begonnen met intercontinentale vluchten tussen New York en Schiphol op biobrandstof met afgewerkt frituurvet.

De zogeheten 'patatvlucht' KL642 naar Schiphol wordt voortaan iedere donderdag uitgevoerd door een Boeing 777 op biobrandstof, meldt de luchtvaartmaatschappij.

KLM zegt dat het uiteindelijk op grote schaal biobrandstof wil gebruiken. De afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de CO2-uitstoot vermindert erdoor. De brandstof van de 'patatvluchten' zou geen negatief effect hebben voor de voedselvoorziening en de biodiversiteit.

Het Wereldnatuurfonds prijst de KLM om het gebruik van biobrandstoffen, zoals afgewerkt frituurvet. De organisatie werkt al sinds 2007 met KLM samen om de luchtvaart duurzamer te maken. Uit de uitvoering van deze eerste reeks trans-Atlantische vluchten op biobrandstof blijkt "dat KLM een voortrekkersrol speelt om de uitstoot van CO2 binnen de luchtvaart terug te dringen", zegt WNF-directeur Johan van der Gronden in een gesprek met Luchtvaartnieuws.nl.

Bron: ANP

Foto: Doug via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie