E.ON ontkent afscheid van duurzame energie

E.ON ontkent afscheid van duurzame energie

11-03-2013 10:24 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

E.ON ontkent dat het zijn activiteiten op het gebied van duurzame energie gaat afstoten. Het energieconcern verkeert in financieel zwaar weer.

Het Duitse weekblad Der Spiegel beweerde vorige week dat E.ON met een externe adviseur plannen heeft uitgewerkt om de miljardenactiviteiten in hernieuwbare energie van de hand te doen. De Duitsers bezitten onder andere windparken, biogascentrales en zonneparken. Het energieconcern ontkende de berichtgeving direct: “Zulke plannen zijn er niet.”

E.ON heeft door de slechte economische omstandigheden in Europa een schuld opgebouwd van €36 mrd. Om de schuld af te bouwen wil het voor ongeveer €17 mrd aan bezittingen verkopen.

Op dit moment bouwt E.ON een kolencentrale op de Rotterdamse Maasvlakte. De bouw van de kolencentrale mocht in eerste instantie alleen doorgaan als de CO2 afgevangen en opgeslagen zou worden. In januari werd echter bekend dat dit waarschijnlijk niet meer zal gebeuren. Hierdoor zal volgens hoogleraar Jan Rotmans de CO2-uitstoot in de havenstad met 40 procent stijgen.

Bron: ANP Foto: Sebastian Suk via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie