Verkoop thuisaccu van € 5.499 overtreft verwachting

solarwatt

10-11-2015 18:52 | Door: Thijs ten Brinck

Het thuisaccusysteem van het Duitse bedrijf Solarwatt is sinds begin oktober 2015 te koop in Duitsland. Solarwatt bereidt zich voor om het systeem ook in de rest van Europa aan te bieden.

Het MyReserve-stroomopslagsysteem is in mei 2015 gepresenteerd en inmiddels in de verkoop. Zonnepanelenleverancier Solarwatt werkt voor de introductie van de thuisaccu samen met autobouwer BMW.

“De orders tot nu toe hebben onze verwachtingen ver overtroffen”, zegt Michiel van Schalkwijk Group Director International Sales bij Solarwatt. “We hebben hard gewerkt aan deze krachtige opslagoplossing en zijn erg blij dat deze zowel in de vakwereld als bij de eindklant goed ontvangen wordt.”

Laag energieverlies

Het goedkoopste model van de MyReserve-accu heeft een opslagcapaciteit van 4,4 kilowattuur. Dit type heeft een adviesprijs van € 5.499 en een efficiëntie van 93 procent.

Het compacte model is dankzij zijn lichte gewicht door één monteur te plaatsen. Solarwatt sleepte op de Franse Interclima-beurs, voor de bouw en installatiesector, een innovatieprijs in de categorie Renewable Energy Systems binnen.

Solarwatt opereert in dezelfde energieopslagmarkt als Tesla met zijn Powerwall en Daimler met Accumotive. In Duitsland waren er in augustus 2015 al 25.000 thuisaccusystemen in gebruik.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Solarwatt | Foto: Solarwatt

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie