Tata Steel: 22 megawatt van Nederlands grootste zonnedak

18-11-2015 09:32 | Door: Thijs ten Brinck

Staalfabrikant Tata Steel installeert op zijn daken in IJmuiden 80.000 zonnepanelen. Daarmee is het de grootste dakinstallatie voor zonne-energie in het land.

Volgens Tata is het wereldwijd zelfs een van de grootste zonnepaneleninstallaties in zijn soort. De zonnecentrale zal jaarlijks evenveel duurzame elektriciteit produceren als 7.000 huishoudens per jaar gebruiken. Tata gebruikt de zonnestroom echter in zijn eigen processen. 

“Bij Tata Steel blijven we ons onverminderd inzetten om toonaangevend te zijn waar het gaat om staal maken met een zo laag mogelijke CO2-uitstoot en zo laag mogelijk energieverbruik”, zegt Hans Fischer, directeur van Tata Steel in IJmuiden. “Sinds 1990 zijn we erin geslaagd om de hoeveelheid energie die nodig is voor het maken van een ton staal met 31 procent te reduceren. En ons staalbedrijf in IJmuiden staat in de mondiale top drie waar het gaat om staal maken met een zo laag mogelijke CO2-uitstoot.“

Pure Energie van Tata

Pure Energie, door de energievergelijkers van de Consumentenbond en milieuorganisaties recent verkozen tot een van de drie duurzaamste energieleveranciers van Nederland, legt voor Tata Steel in de komende twee jaar in totaal 25 hectare aan dakoppervlak vol met zonnepanelen.

De zonnepanelen komen uit de eigen stal van het Indiase Tataconcern. Voor Tata Power Solar, zusterbedrijf van Tata Steel, is het de grootste levering ooit.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Tata Steel | Foto: Tata Steel

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie