Duitsers steken € 100 mln in ’s werelds grootste accuproject

strohm

25-11-2015 07:49 | Door: Thijs ten Brinck

Het Duitse energiebedrijf Steag investeert in zes grote accusystemen die het concern helpen de stroomnetten in Noordrijn-Westfalen en Saarland toekomstbestendig te maken.

Steag heeft het Koreaanse concern LG Chem opdracht gegeven om zes accu’s te plaatsen in de Duitse plaatsen Herne, Lünen, Duisburg-Walsum, Bexbach, Fenne en Weiher. De accu’s, alle zes even groot, hebben een totale capaciteit van 90 megawatt.

In 2017 moeten de zes accusystemen in bedrijf zijn.

De accu’s zijn bedoeld om de spanning en de frequentie op de stroomnetten stabiel te houden bij snel fluctuerende elektriciteitsproductie uit duurzame bronnen en een snel veranderend elektriciteitsgebruik.

Hoeveel opslagcapaciteit de systemen hebben is niet bekendgemaakt, in deze toepassing is vooral het vermogen dat de accu’s kunnen leveren en opnemen van belang. 

LG Chem sluit de lithiumion-accusystemen aan bij bestaande of afgedankte energiecentrales van Steag. Daarmee blijven de investeringen in nieuwe infrastructuur beperkt. De bouw begint midden 2016, in 2017 moeten alle zes systemen in bedrijf zijn.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Steag, Lg Chem | Foto: Matthias Ripp, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie