Timmermans: 'Klimaatstrategie EU moet ambitieuzer'

Timmermans: 'Klimaatstrategie EU moet ambitieuzer'

26-03-2013 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De klimaat- en milieustrategie van de Europese Unie gaat minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken niet ver genoeg. Hij wil meer ambitie zien.

Dit zei Timmermans maandag tijdens een lezing voor het Nederlandse Genootschap voor Internationale Zaken.

In 2020 willen de EU-lidstaten 20 procent minder broeikasgassen uitstoten dan in 1990, 20 procent minder energie verspillen en moet 20 procent van de energie duurzaam worden opgewekt. Maar de komende decennia zal de vraag naar energie in de wereld alleen maar toenemen en zullen er meer conflicten over ontstaan. Dan voldoet het streven van de EU volgens de bewindsman niet meer.

Timmermans: "De EU 2020 strategie voor energie en klimaat is ingehaald door de realiteit en moet veel ambitieuzer. Alleen zo kunnen we goed inspringen op de toenemende mondiale vraag naar energie, de gevolgen daarvan voor het klimaat, en de veranderingen die winning van bijvoorbeeld schaliegas teweegbrengen.’’

Hij pleitte er verder voor dat ons land, als handelsland en als thuisbasis van het internationaal recht, een actieve rol gaat spelen bij voorkomen van conflicten over grondstoffen.

Bron: ANP

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie