Is Unilever binnen 15 jaar een energieleverancier?

unilever

28-11-2015 08:23 | Door: Aveline Bies

Unilever streeft ernaar om in 2020 helemaal CO2 neutraal zijn. In 2030 wil het bedrijf alleen nog energie gebruiken uit hernieuwbare bronnen.

Dit schrijft Energievergelijken. Met het oog op de COP21-klimaattop in Parijs geeft Unilever meer aandacht aan haar duurzaamheidsdoelen. Uiteindelijk wil Unilever meer hernieuwbare energie produceren dan dat ze nodig heeft. Deze extra energie wil Unilever verhandelen op de energiemarkt.  

Nu al stoot Unilever een milioen ton minder CO2 uit tijdens haar productieprocessen. De CO2-emissiesliggen nu 65 procent lager dan in 1995. Ook wekt Unilever biobrandstoffen op door producten te recycelen. Zo worden afvalproducten van de Ben&Jerry-ijsproductie en gemorste mayonaise tot biobrandstof verwerkt.

Unilever probeert andere bedrijven te stimuleren om te verduurzamen. Dit doet Unilever bijvoorbeeld door een technologie te delen om de CO2-uitstoot van deodorant te verminderen. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Unilever en Energieleverancier | Foto: Rick Ligthelm, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Aveline Bies

Stagiaire DuurzaamBedrijfsleven Media. Geïnteresseerd in internationale ontwikkelingen en duurzaamheid. Met belangstelling voor de wisselwerking tussen duurzame innovaties en de samenleving.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie