Zonne-accu voor € 3.599 gaat strijd aan met energiebedrijven

zon

30-11-2015 09:49 | Door: Thijs ten Brinck

Het Duitse bedrijf Sonnen start een deelplatform voor zonne-energie. Met zonnepanelen, accu’s en een smart grid wil het binnen tien jaar groter zijn dan het Duitse energiebedrijf E.on.

Sonnen, voorheen SonnenBatterie, levert al langer accusystemen voor de thuisopslag van zonnestroom in Duitsland. Met de naamswijziging positioneert het bedrijf zich als een energieleverancier nieuwe stijl.

sonnen

Met slimme accusystemen kunnen klanten voortaan handelen in duurzaam opgewekte stroom. Huishoudens zonder zonnepanelen of accu kunnen groene stroom direct van de buren kopen.

“Iedereen kan zijn opgewekte stroom delen, waar en wanneer dat maar nodig is”, zegt Christoph Oistermann, CEO van Sonnen. “Ons doel is een wereld waarin iedereen zijn energiebehoefte kan dekken met duurzaam en decentraal opgewekte energie.”

Concurrent voor Tesla

Het goedkoopste accusysteem waarmee huishoudens kunnen participeren in de SonnenCommunity kost € 3.599 inclusief BTW, omvormers en installatie.

Daarmee komt het bedrijf dicht bij de prijs van de Tesla Powerwall die $ 3.000 kost, exclusief belasting, installatie en randapparatuur.

Wat de opslagcapaciteit van deze accu is is onduidelijk. Onder de oude naam verkocht Sonnen accu’s met opslagcapaciteiten van 2 tot 16 kilowattuur.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Sonnen, PV Tech | Foto: Sonnen (side), Bernal Saborio (header), via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie