BAS Energie: Eén keuze, volledig duurzaam

BAS Energie: Eén keuze, volledig duurzaam

26-03-2013 14:07 | Door: Merel Hendriks

Bedrijven kunnen vanaf nu met één keuze volledig duurzaam worden. Geen eindeloze contracten, maar één organisatie die alles voor je regelt.

Met het nieuwe project van BAS Energie - ‘Weg naar Nul’ - kan een volledig duurzaam energiehuishouden gerealiseerd worden. “Voor een gemiddeld bedrijf zal dit zo’n vijftien jaar duren, als je tegen die tijd nog dezelfde hoeveelheid energie verbruikt,” zegt Arash Aazami, oprichter van BAS Energie. “Al na vier jaar kun je een besparing zien van 30 procent op de energiekosten.”

Het idee voor ‘Weg naar Nul’ kwam naar aanleiding van veel complexiteit in de energiesector. Aazami constateerde dat veel bedrijven door de bomen het bos niet meer zagen. “Alle verschillende adviseurs, installateurs en energiebedrijven zorgen voor veel verwarring en werkten allemaal los van elkaar. Deze innovatie zal voor de meeste bedrijven gemakkelijk zijn, zo kunnen ze én duurzaam investeren én alles wordt geregeld via één bedrijf”.

 

Kostenbesparing

 

BAS Energie zorgt niet alleen voor energiebesparing, maar ook voor het zelf opwekken van duurzame energie. Energiegebruikers kunnen op deze manier onafhankelijk worden van fossiele brandstoffen en worden zelf eigenaar van hun energievoorziening.

“Wij zorgen voor alle stappen binnen de energievoorziening,” veronderstelt Aazami. “Eerst doen we een nulmeting. Naar aanleiding hiervan kijken we wat het bedrijf kan investeren, wat het bedrijf zelf zou kunnen opwekken aan energie en in wat voor project ze eventueel kunnen investeren. Dit kunnen bijvoorbeeld zonneparken zijn.”

 

Duurzaam huishouden

 

Al eerder kwam BAS Energie met een innovatie financieringsconstructie op weg naar een duurzame energiehuishouding voor bedrijven. DuurzaamBedrijfsleven.nl publiceerde een artikel over deze hypotheekachtige besparing. Volgens Arash Aazami was ‘Weg naar Nul’ altijd het uiteindelijke doel van BAS Energie en is een energieleverancier hierin een van de componenten van echte verduurzaming.

Inmiddels zijn de verschillende componenten samengevoegd. “Dit is altijd het oorspronkelijke idee geweest en wij hebben dit gister eindelijk kunnen presenteren,” vertelt Aazami. “Inmiddels voorzien wij zo’n 5000 panden, verdeeld over een paar honderd klanten”.

Foto: Leo Hoogendijk via Google

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Merel Hendriks

Studente journalistiek met een minorspecialisatie klimaat, biologische landbouw en duurzaamheid. "Ik vind het belangrijk om mensen bewust te maken van veranderingen in het milieu. Buiten het belang voor duurzaam ondernemen in het bedrijfsleven, probeer ik ook studenten bewust te maken om verantwoord te leven."Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie