Ballast Nedam bouwt aan Duits offshore windpark

Ballast Nedam bouwt aan Duits offshore windpark

27-03-2013 09:16 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Nederlandse Ballast Nedam heeft een contract ondertekend voor de constructie van een Duits windmolenpark in de Baltische Zee. Het park zal een totale capaciteit van 288 megawatt krijgen.

 

Ballast Nedam gaat 39 buispalen en overgangsstukken plaatsen bij de aanleg van het zogeheten Baltic 2 windmolenpark voor de Duitse kust. Dat maakte het bouwbedrijf woensdag bekend zonder financiële details over de opdracht te verstrekken. De order is afkomstig van Arge Baltic 2 Foundations, een samenwerkingsverband tussen onderdelen van het Duitse bouwconcern Hochtief en GeoSea, dat deel uitmaakt van de Belgische baggeraar DEME.

Baltic 2 is het tweede offshore windmolenpark in de Baltische Zee van het Duitse energiebedrijf EnBW en ligt ongeveer 32 kilometer ten noorden van het eiland Rügen. Het park zal bestaan uit 80 windturbines van elk 3,6 megawatt. Ballast Nedam gaat de palen in de tweede helft van dit jaar installeren met zijn hefschip Svanen, dat tot dusver bijna 400 funderingen plaatste op windmolenparken.

 

Positieve reacties

 

De opdracht voor de plaatsing van funderingen is "duidelijk positief'' nieuws voor het bouwbedrijf. Dat stelt SNS Securities in een analistenrapport.

Het hefschip Svanen was vorig jaar een van de voornaamste winstaanjagers bij Ballast Nedam, aldus SNS. Hoewel het schip nu niet op een project bezig is, komt de opdracht niet geheel onverwacht. Volgens het effectenhuis hintte bestuursvoorzitter Bruijninckx bij de bekendmaking van de jaarcijfers al op de klus. De Svanen zal in de tweede helft van dit jaar onder de pannen zijn en in 2014 worden ingezet op het windmolenpark Butendiek, waarvan de aanleg werd uitgesteld.

Bron: ANP

Foto: EWE via Google Images

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie