Drones inspecteren stroomkabels en windmolens in Nederland

drone

01-12-2015 07:41 | Door: Thijs ten Brinck

Het Rotterdamse bedrijf Joulz en de dronepiloten van Skeye uit Leiderdorp gaan samenwerken om energie-infrastructuur efficiënter te controleren.

Joulz, onderdeel van de Eneco Group, ontwerpt, realiseert en beheert elektriciteitsnetten en –verdeelstations. Joulz zal de cameradrones van Skeye inzetten om bestaande midden- en hoogspanningsmasten te inspecteren. Daarvoor hebben de bedrijven een samenwerkingsovereenkomst getekend.

De drones van Skeye worden in binnen- en buitenland gebruikt voor de inspectie van bruggen, waterkeringen en windturbines. Als onderdeel van de samenwerking met Joulz zal Skeye later mogelijk ook windparken inspecteren.

Miljardenmarkt in windenergie

Met inspectiedrones kunnen de inspecteurs van windturbines en elektriciteitsmasten hun werk beter, veiliger en sneller doen. Nu moeten deze mensen klimmen of gebruik maken van verrekijkers.

Alleen al met de inspectie van de duizenden windturbines die wereldwijd draaien zou volgens marktonderzoeksbureau Navigant de komende jaren € 6 mrd omzet te behalen zijn.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Joulz, Skeye | Foto: Ted Eytan, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie