Bram Poeth van Eneco Zakelijk te gast bij DuurzaamBV Radio

Bram Poeth

03-12-2015 15:19 | Door: Dimitri Reijerman

Op 4 december is Bram Poeth, directeur van Eneco Zakelijk, de studiogast in DuurzaamBV Radio. Presentator John van Schagen spreekt met hem over de klimaattop, het nieuwe energielandschap en de vraagsturing van energie.

Eneco is in diverse projecten bezig om zich steeds meer te profileren als een duurzame energieleverancier. Het bedrijf investeert onder andere in nieuwe biomassacentrales, lokale projecten voor het opwekken van duurzame energie, warmtenetten en in diverse windenergieprojecten.

Het bedrijf zet ook meer en meer in op digitale dienstverlening. Zo heeft Eneco een belang in Peeeks, een start-up uit Delft die helpt bedrijven de energierekening met tot wel 40 procent te verlagen door op het juiste moment apparaten aan of uit te zetten, en oogst het veel succes met de Toon-thermostaat. De maker, Quby, werd zelfs overgenomen.

Ook heeft het bedrijf een belang in Nerdalize, een bedrijfje dat prijswinnende serververwarming levert aan consumenten, en stak het geld in de start-up Jedlix. Deze firma belooft de eigenaar van een elektrische auto lagere oplaadkosten.

Zelfstroom, ASN Bank en Strukton

Tijdens de uitzending belt Van Schagen ook met Bram Leijten van Zelfstroom. Zelfstroom biedt zonnepanelen aan consumenten aan via een leaseconstructie. Is deze constructie ook aantrekkelijk voor het bedrijfsleven?

Vanaf de COP21-conferentie in Parijs zal Piet Sprengers, hoofd duurzaamheid bij ASN Bank, zijn visie geven op de klimaattop en de rol van het bedrijfsleven. Tenslotte spreken we nog met Harry Hofman, MVO-Manager bij Strukton en voorzitter van de Green Deal Verduurzaming Betonketen. Want ook met beton kunnen duurzaamheidsslagen gemaakt worden.

DuurzaamBV is hét radioprogramma over duurzaamheid in het bedrijfsleven. Elke vrijdag tussen 16:00 en 17:00 uur op New Business Radio spreekt presentator John van Schagen met gasten uit het bedrijfsleven. Met schaalbare businesscases, kansrijke innovaties en oplossingen die echt milieurendement opleveren. Zo krijgen beslissers in het bedrijfsleven handelingsperspectief.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Foto: Eneco

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie