Afrika wil duurzame energie voor het hele continent

Afrika

08-12-2015 07:54 | Door: Aveline Bies

Op de COP21 hebben Afrikaanse landen een plan gepresenteerd om in 2020 minimaal 10 gigawatt hernieuwbare energie op het continent te produceren. In 2030 moet dit 300 gigawatt zijn. 

Dit schrijft CleanTechnica. De African Development Bank (AfDB) is een van de grootste sponsoren van het initatief. De organisatie richt zich sinds dit jaar op energie en stelt als doel om binnen tien jaar 620 miljoen Afrikaanse burgers te voorzien van elektriciteit. 

“We hebben ontzettend veel natuurlijke hulpbronnen voor schone energie in Afrika", zegt Akinwumi Adesina, president van de AfDB. "We hebben de potentie om stroom te halen uit zonne-energie, water, wind en aardwarmte."

$5 miljard in 2020

De organisatie financiert conventionele en hernieuwbare elektriciteitscentrales en belooft om vanaf 2020 jaarlijks $ 5 mrd – 40 procent van het totale kapitaal van de bank – te steken in klimaatprojecten. Naar verwachting gaat het initiatief aardwarmte-projecten ontwikkelen in de riftvallei de Grote Slenk, windprojecten in Noord-Afrika en waterkrachtprojecten over het gehele continent.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: CleanTechnica | Foto: South African Tourism, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

 

Door: Aveline Bies

Stagiaire DuurzaamBedrijfsleven Media. Geïnteresseerd in internationale ontwikkelingen en duurzaamheid. Met belangstelling voor de wisselwerking tussen duurzame innovaties en de samenleving.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie