Meerderheid Amerikanen wil meer duurzame energie

Meerderheid Amerikanen wil meer duurzame energie

02-04-2013 11:03 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een overgrote meerderheid van de Amerikanen, zowel Democraten als Republikeinen, wil dat het aandeel binnenlandse zonne- en windenergie toeneemt.

Dit blijkt uit een telefonische enquête van onderzoeksbureau Gallup onder 1.022 volwassenen, afkomstig uit alle delen van de Verenigde Staten. 76 procent van de geïnterviewden wil dat het aandeel zonne-energie groter wordt, gevolgd door windenergie (71 procent) en aardgas (65 procent).

Minder dan de helft van de geïnterviewden ziet heil in een toename van het aandeel olie (46 procent) en kernenergie (37 procent). Steenkool blijkt de minst populaire energiesoort: slechts 31 procent van de Amerikanen wil dat hier de prioriteit komt te liggen. Republikeinen die in het zuiden van de VS wonen hebben voor deze drie energiesoorten de meeste empathie.

Als het aan de Democraten ligt moet er vooral ingezet worden op zonne- en windenergie. Ook de meerderheid van de Republikeinen is hierover positief, maar toch geven ze nog licht de voorkeur aan aardgas en olie. Steenkool blijkt bij alle Amerikanen de meest impopulaire energiesoort.

Bron: Energy Manager Today

Foto: Hkisorphoto via Google Images

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie