General Electric plaatst efficiëntste windmolen in Wieringermeer

General Electric plaatst efficiëntste windmolen in Wieringermeer

02-04-2013 11:17 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Technologiebedrijf General Electric heeft een prototype van hun meest efficiënte windturbine in de Wieringermeer geplaatst.

Deze 2.50.120-turbine levert, vergeleken met andere turbines van General Electric (GE), tot 15 procent meer stroom op en is 25 procent efficiënter. Om de wieken zo efficiënt mogelijk te laten draaien, maakt de windmolen gebruik van ‘Industrial Internet’. Dit betekent dat het apparaat in contact staat met andere windmolens, het elektriciteitsnetwerk en het controlecentrum.

Sensoren in de turbine verzamelen continu data, waardoor het makkelijker wordt om van te voren inschattingen over de stroomopbrengst te maken. De opgewekte energie wordt opgeslagen op een batterij: dit maakt constante stroomtoevoer mogelijk.

GE werkte voor de ontwikkeling van de nieuwe technologieën samen met het onafhankelijke onderzoeksinstituut ECN. Zij zien windenergie als een belangrijk onderdeel in de wereldwijde stroomvoorziening en willen dit door technologische ontwikkelingen aantrekkelijker maken voor energieleveranciers. Het prototype van de 139 meter lange 2.50-120 zal in de herfst van 2013 worden getest.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie