BP stoot divisie windenergie in VS af

BP stoot divisie windenergie in VS af

03-04-2013 10:58 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Olieproducent BP heeft zijn activiteiten in de Verenigde Staten op het gebied van windenergie in de etalage gezet. Het gaat om een belang in 16 windmolenparken met een gezamenlijke capaciteit van 2600 megawatt.

Dat maakte het Britse bedrijf woensdag bekend. BP is, net als andere grote olieproducenten, bezig met het afstoten van investeringen in duurzame energie omdat investeringen in de winning van olie en gas lucratiever zijn. Het Britse concern heeft de afgelopen jaren al voor ongeveer $38 mrd (€30 mrd) onderdelen verkocht. Dat bedrag werd deels opzij gezet voor de boetes die het bedrijf kreeg voor de aansprakelijkheid voor de olieramp in de Golf van Mexico in 2010.

BP wil in afgeslankte vorm verder en richt zich op hoge marges op de productie van olie en gas. De verkoop van de onderdelen in de VS, zou BP $1,5 mrd (€1,2 mrd) op kunnen leveren, maar dat bedrag wil het bedrijf op voorhand niet bevestigen.

In december 2011 maakte de oliemaatschappij ook al een einde aan de afdeling zonne-energie. "De aanhoudende internationale economische uitdagingen hebben de zonnesector ernstig getroffen, waardoor het moeilijk is om op lange termijn winst te maken," meldde BP destijds. Een opmerkelijk besluit, omdat concurrenten juist volop investeerden in zonne-energie.

Bron: ANP

Foto: Renewable News via Google Images

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie