Eneco verkoopt Tesla-thuisaccu voor € 3.675 in Nederland

08-12-2015 08:56 | Door: Thijs ten Brinck

Het Nederlandse energiebedrijf Eneco levert de Powerwall, het energieopslag systeem voor thuis van autofabrikant Tesla, vanaf januari in Nederland en België.

De eerste Tesla accu’s komen in januari 2016 naar Nederland. Eneco koppelt de accusystemen voor huishoudens ook aan zonnepanelen en de slimme Toon-thermostaat.

“De Powerwall wordt overdag opgeladen, als de zon energie levert maar het energieverbruik doorgaans laag is. De meeste mensen zijn juist van de avond tot de ochtend thuis”, zegt Hans Valk, directeur Innovation & Ventures bij Eneco. “Toon kan straks de Powerwall verbinden met zonnepanelen en elektrische apparaten en daarbij aangeven of er bijvoorbeeld voldoende zonnestroom beschikbaar is om de vaatwasser gratis te laten draaien.”

Duurzame energieopslag thuis

Volgens Valk halen huishoudens zo meer rendement uit hun zonnepanelen, terwijl ze ook het eigen energieverbruik nog eens extra verduurzamen. In januari krijgen de eerste Nederlandse huishoudens een Powerwall op proef.

Eneco verwacht de thuisbatterij in het eerste kwartaal van 2016 aan alle geïnteresseerden in de Benelux te kunnen leveren. Het energieconcern heeft ‘enkele honderden’ Powerwalls besteld.

Het gaat om het model met 7 kilowattuur opslagcapaciteit. Eneco geeft tien jaar garantie en regelt ook de installatie. De Powerwall kost in Nederland € 3.675.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Eneco, AD | Foto: Tesla, Eneco

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie