Imtech krijgt opdracht voor verwerking Brits rioolafval

Imtech krijgt opdracht voor verwerking Brits rioolafval

03-04-2013 20:54 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Technisch dienstverlener Imtech heeft een grote opdracht in Groot-Brittannië gekregen. Het bedrijf moet twee systemen ontwikkelen voor het opwekken van energie uit rioolafval.

Het samenwerkingsverband Tamesis van Koninklijke Imtech heeft in Groot-Brittannië een opdracht gekregen van £75 mln (€88,4 mln). Het bedrijf moet twee systemen ontwikkelen om rioolafval te gebruiken voor het opwekken van energie in een biomassacentrale. Dat werd woensdag gemeld.

De opdracht is afkomstig van waterbedrijf Thames Water. De systemen worden aangelegd in de twee grootste centrales voor de zuivering van rioolwater in Groot-Brittannië. Het project heeft een looptijd van 2 jaar.

Bron: ANP

Foto: Sub Urban via Google Images

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie