Duitse energieopslag start-up haalt $ 50 mln op in VS

younicas

10-12-2015 13:17 | Door: Thijs ten Brinck

De Duitse start-up Younicos, specialist in grotere accusystemen, heeft in een investeringsronde $ 50 mln aan groeigeld binnengehaald.

Het Amerikaanse zonne-energieconcern First Solar behoort tot de belangrijkste investeerders in deze financieringsronde. “Grootschalige energieopslag is een spannende ontwikkeling in de modernizering van het elektriciteitsnet”, zegt Raffi Garabedian, CTO bij First Solar. “Younicos is op dit vlak echt een wegbereider.”

“Younicos is echt een wegbereider”

Younicos heeft, vooral in Duitsland, al meer dan 100 megawatt aan accusystemen geleverd en naar eigen zeggen nog voor 4.000 megawatt aan projecten in de pijplijn. De technologie van de Duitse start-up werkt onafhankelijk van de acculeverancier.

Recent ging het gerucht dat het Japanse techconcern Panasonic, een van de grootse accuproducenten ter wereld, een belang in Younicos zou nemen. Panasonic wordt bij deze investeringsronde niet genoemd.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Younicos | Foto: Younicos (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie