China zet na Parijs in op 450 gigawatt aan wind en zon

windenergie

14-12-2015 18:54 | Door: Thijs ten Brinck

De Chinese overheid verviervoudigt zijn doelstellingen voor de capaciteit aan zonne-energie die het land in 2020 geïnstalleerd wil hebben.

Na de succesvol verlopen klimaattop COP21 in Parijs heeft China aangekondigd zijn doelstellingen voor wind- en zonne-energie sterk te verhogen. Dat schrijft de New York Times.

200 gigawatt zon, 250 gigawatt wind

China zet nu in op 150 tot 200 gigawatt aan zonnecentrales in 2020, in het beste geval een verviervoudiging van het eerdere doel volgens de New York Times. Voor windenergie verhoogt het land de doelstelling tot 250 gigawatt aan windturbines, geïnstalleerd in 2020.

De Chinese overheid hoopt de kosten voor de duurzame stroom uit zonnepanelen en windmolens de komende jaren te verlagen. De kosten van zonne-energie moeten met 2 procent per jaar omlaag, voor windenergie mikt China op een kostendaling van 3 tot 5 procent per jaar.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: New York Times, GreentechMedia | Foto: James Daisa, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie