Rectificatie Kiwa over onjuiste claim kwaliteit zonnepanelen

Rectificatie Kiwa over onjuiste claim kwaliteit zonnepanelen

08-04-2013 11:57 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Kiwa moet van de rechtbank een rectificatie op de website plaatsen, omdat de keuringsorganisatie niet onderbouwde claims over de kwaliteit van zonnepanelen naar buiten bracht.

Kiwa bracht op 19 februari naar buiten dat de kwaliteit van een kwart van de Nederlandse zonnepanelen te laag is om de investering terug te verdienen, door onzorgvuldige omgang tijdens de fabricage of installatie. Dit leverde leverancier MetDeZon vermoedelijk schade op. Al eerder trok Kiwa haar uitgesproken claims over de slechte kwaliteit van zonnepanelen terug.

Het kort geding tegen de keuringsorganisatie was aangespannen door MetDeZon, een leverancier van complete zonnestroominstallaties. Deze zonnepanelen zijn goedgekeurd en voorzien van een Kiwa-keurmerk, maar zijn niet opgenomen in het register van de organisatie. Dit in combinatie met de, inmiddels teruggetrokken, negatieve claims zou ervoor kunnen zorgen dat de consument onterecht denkt dat de zonnepanelen van MetDeZon van een lage kwaliteit zijn, vreest MetDeZon.

Mocht Kiwa in gebreken blijven, dan moet er een dwangsom van €1.000 per dag met een maximum van €30.000 betaald worden.

Foto: Chensiyuan via Wikimedia

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie