RVO.nl: nieuwe subsidieregeling voor duurzame energie

RVO.nl duurzame energie

16-12-2015 07:45 | Door: Fitria Jelyta

Het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) biedt zakelijke gebruikers en particulieren een nieuwe subsidieregeling voor duurzame energie.

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) maakt het mogelijk voor bedrijven en particulieren om een tegemoetkoming te krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en palletkachels. De ISDE is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken. RVO.nl is verantwoordelijk voor de uitvoering van de regeling.

RVO.nl zegt hiermee zakelijke gebruikers en particulieren die zelf duurzame energie willen opwekken, financieel te ondersteunen. Dit moet leiden tot een energiebesparing en het terugdringen van de CO2-uitstoot. Zo is er in 2016 een bedrag van € 70 mln beschikbaar gemaakt voor de subsidieregeling. Vanaf 4 januari tot en met 31 december 2016 kunnen bedrijven en particuliere huishoudens de subsidie aanvragen.

“Nederlandse huizen en bedrijven zullen in de toekomst minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd”, zegt Minister Henk Kamp van Economische Zaken. “Deze nieuwe ontwikkeling wil het kabinet onder andere stimuleren via deze nieuwe subsidieregeling”. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: RVO.nl | Foto: RVO.nl (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie