Samenwerking DSM en Rusland voor productie biobrandstoffen

Samenwerking DSM en Rusland voor productie biobrandstoffen

09-04-2013 09:23 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Chemieconcern DSM wil gaan samenwerken met het Russische staatsbedrijf Rostekhnologii op het gebied van biotechnologie en functionele materialen.

Daartoe ondertekenden de partijen maandag een overeenkomst in aanwezigheid van de Russische president Vladimir Poetin en premier Mark Rutte. De bedrijven willen onderzoek doen naar samenwerking bij de productie van biobrandstoffen uit land- en bosbouwproducten. Ook willen ze gaan samenwerken bij het verbeteren van het netwerk van optische fibers in Rusland.

DSM meldde verder dat een intentieverklaring is getekend met het ministerie van Gezondheidszorg van Tatarstan om de gezondheidszorg van Tatarstan te verbeteren door middel van verbeterde voeding voor patiënten met behulp van vitamines en mineralen.

Bron: ANP

Foto: GreenOptimistic via Google Images

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie