Energiebedrijf AES sluit gigadeal voor accuopslag

powergrid

17-12-2015 15:33 | Door: Thijs ten Brinck

Het Amerikaanse energieconcern AES gaat met de Zuid-Koreaanse accuproducent LG Chem samenwerken aan grootschalige energieopslagprojecten.

LG Chem zal AES in de langjarige overeenkomst lithiumaccu’s voor grote projecten leveren. De bedrijven spreken van in totaal 1 gigawattuur aan opslagcapaciteit.

AES installeert ook in Nederland accu's.

AES Energy Storage, dochterbedrijf van AES, realiseert over de hele wereld accuprojecten die het elektriciteitsnet ondersteunen. De accu’s vangen de pieken en dalen in de opbrengst van windparken en zonnepanelen op maar zijn ook geschikt in gebieden waar het elektriciteitsverbruik veel varieert.

In Zeeland levert AES Energy Storage een accuproject van 10 megawatt dat stroomvoorziening in de regio op een duurzame manier stabieler maakt. De systemen van AES werken met verschillende accutypes van verschillende merken. Het Amerikaanse concern maakt ook gebruik van de Powerpack-accusystemen van Tesla.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: AES | Foto: Oran Viriyincy, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie