Samenwerking om 40 procent efficiënter water te ontzilten

21-12-2015 13:34 | Door: Aveline Bies

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en China gaan samenwerken op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van hernieuwbare energie voor onder andere ontzilting.

Dit schrijft Gulf News. Dr Ahmad Bel Houl, een van de afgevaardigden van de VAE zegt: “Deze overeenkomst en mogelijke toekomstige samenwerkingsverbanden vertegenwoordigen belangrijke stappen in de missies van beide landen om op lange termijn energiezekerheid en duurzame ontwikkeling te bewerkstelligen.”

Tijdens COP21 hebben de VAE de ‘Global Clean Water Desalination Alliance’ opgezet. Hierin neemt ook China deel. Hoofddoel van dit samenwerkingsverband is om hernieuwbare energie te integreren in het ontziltingsproces van water zodat er 40 procent minder energie nodig is bij het zuiveren van water.

De landen gaan ook samenwerken op het gebied van recycling, biotechnologie, robotica en de bouw.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Gulf News | Foto: By Davide Restivo from Aarau, Switzerland (Drops #2) [CC BY-SA 2.0], via Wikimedia Commons

Door: Aveline Bies

Stagiaire DuurzaamBedrijfsleven Media. Geïnteresseerd in internationale ontwikkelingen en duurzaamheid. Met belangstelling voor de wisselwerking tussen duurzame innovaties en de samenleving.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie