Cofely bouwt mee aan grote vergistingsinstallatie

biogas

21-12-2015 14:27 | Door: Dimitri Reijerman

Cofely, onderdeel van Engie, gaat meebouwen aan een grote biomassavergistingsinstallatie in het glastuinbouwgebied Bergerden.

Daarbij werkt Cofely samen met Groen Gas Gelderland, BiogasPlus en GDF Suez Energie Nederland. Op 5 november is de overeenkomst getekend voor de financiering en begin 2016 start de bouw van de installatie. De partijen gaan bovendien de biomassavergistingsinstallatie de komende twaalf jaar mede-exploiteren en onderhouden.

Groen Gas Gelderland gaat vanaf medio volgend jaar groen gas leveren uit met name mest en gras. Er wordt jaarlijks 7 miljoen kubieke meter groen gas geïnjecteerd in het aardgasnet.

Dat is vergelijkbaar met een volledige vergroening van de gashuishouding in een plaats van 10.000 inwoners. Onder meer de bussen rond het knooppunt Arnhem-Nijmegen kunnen hierop rijden.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie