Distributiecentrum L'Oréal gaat op biogas draaien

L'Oréal

23-12-2015 10:30 | Door: Dimitri Reijerman

Het Franse cosmeticaconcern L'Oréal laat zijn distrubutiecentrum in Alphen aan den Rijn vanaf 2016 biogas gebruiken. Het groene gas wordt geleverd door Greenchoice.

Volgens Greenchoice is L'Oréal een van de eerste grote bedrijven die biogas afnemen. Biogas ontstaat door vergisting van biomassa, zoals mest of huis- en tuinafval. Doordat de biomassa al evenveel CO2 heeft opgenomen als bij de verbranding vrijkomt, is het gas CO2-neutraal.

Tot nu toe is de productie van biogas nog beperkt, maar Greenchoice denkt dat als meer grote bedrijven het groene gas gaan afnemen de ontwikkeling van CO2-neutraal gas zal versnellen.

Vermindering CO2-emissies

Het besluit van L'Oréal om zijn distributiecentrum op biogas te laten draaien, maakt onderdeel uit van het CSR-programma 'Sharing Beauty with All'. Dit programma heeft de doelstelling om tot 2020 de CO2-uitstoot wereldwijd met 60 procent te reduceren. Volgens het Franse concern is zijn CO2-uitstoot ten opzichte van 2005 al met 50 procent teruggebracht.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Greenchoice | Foto: By DennisM (Own work) [CC0], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie