Brazilië breidt zonnemarkt met 300 megawatt uit

Brazilië breidt zonnemarkt met 300 megawatt uit

11-04-2013 12:50 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Twaalf nieuwe zonne-energieprojecten moeten Brazilië duurzamer maken. Op dit moment maakt het Zuid-Amerikaanse land nauwelijks gebruik van de zon.

Brazilië heeft de vurige wens om het aandeel hernieuwbare energie voor 2020 te verdrievoudigen. Een belangrijke rol is weggelegd voor zonne-energie, want het warme Zuid-Amerikaanse heeft geen gebrek aan zonuren. Op dit moment is zonne-energie echter nog maar goed voor 0,01 procent van het totale energieverbruik.

Het huidige geïnstalleerde vermogen van rond de 50 megawatt zal dankzij de twaalf nieuwe projecten - met een totaal vermogen van 300 megawatt - enorm worden opgekrikt. Voor 2014 moeten de projecten gereed zijn, omdat Brazilië in dat jaar het wereldkampioenschap voetbal organiseert. Twee jaar later vinden ook de Olympische Spelen in het land plaats.

De overheid ziet deze twee evenementen als een uitgelezen kans om de mogelijkheden van zonne-energie te demonstreren. Zo worden er zonnepanelen bij het wereldberoemde Maracanã in Rio de Janeiro geplaatst, het stadion waar de finale van het WK zal worden gespeeld. Het is echter wel te hopen dat de zonne-installaties in een iets hoger tempo dan het Olympische park en de verschillende stadions worden gebouwd.

Bron: Cleantechnica

Foto: Marco via Flickr.com

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie