Bonuszonne-energie voor 20.000 Nederlandse huishoudens

zonne-energie

04-01-2016 10:15 | Door: Thijs ten Brinck

Nederlandse zonnepanelen leverden in 2015 zeven procent meer duurzame energie dan in een gemiddeld jaar.

2015 kende volgens het KNMI 1.785 zonuren, 145 meer dan gemiddeld in Nederland. In de uren dat de zon scheen was het licht dat op de Nederlandse zonnepanelen viel bovendien krachtiger dan gemiddeld.

'Koel maar zonnig geeft meer opbrengst dan hete zomer.'

Volgens berekeningen van MilieuCentraal was de verhoogde zonkracht in het afgelopen jaar goed voor 100 kilowattuur extra opbrengst per gemiddelde set zonnepanelen.

Alle in Nederland geïnstalleerde zonnepanelen produceerden daarmee, ten opzichte van een gemiddeld jaar, genoeg extra zonnestroom om het elektriciteitsverbruik van 20.000 huishoudens te compenseren. MilieuCentraal gaat uit van een totaal van 1 gigawatt aan geïnstalleerde zonnepanelen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: MilieuCentraal | Foto: Heiloo Online, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie