Dong investeert nog eens € 8 mrd in offshore-wind

windmolens

05-01-2016 07:47 | Door: Thijs ten Brinck

Het Deense energieconcern Dong Energy heeft vertrouwen in de duurzame ambities van de Britse regering en kondigt aan door te gaan met het aanleggen van windparken op zee.

Verspreid rond de Britse kust zal Dong Energy de komende vier jaar £ 6 mrd (€ 8,1 mrd) investeren in offshore-windparken. Dat zegt het energieconcern in The Guardian.

De Britse overheid lag de afgelopen maanden onder vuur omdat ze wel de ambities van de klimaatconferentie COP21 onderschreef, maar in eigen land stimuleringsmaatregelen voor duurzame energieproductie in hoog tempo afbouwt.

Gigawattschaal

Brent Cheshire, voorzitter van Dong in Groot-Brittannië, zegt in The Guardian ervan overtuigd te zijn dat de Britse regering offshore-windprojecten blijft steunen. Het concern heeft genoeg vertrouwen om voor miljarden aan nieuwe windparken op zee te ontwikkelen.

De aanleg van het Hornsea windpark, 130 kilometer uit de kust bij Grimsby, lijkt daarmee zeker gesteld. Met 240 windturbines zal het in 2020 naar verwachting het eerste windpark zijn dat grens van 1 gigawatt aan vermogen doorbreekt. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Dong, Guardian | Foto: Dong

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie