Drijvend zonnepark op bedrijventerrein Agriport A7

08-01-2016 07:40 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het bedrijventerrein van Agriport A7 heeft het plan om een drijvend zonnepark bij Middenmeer aan te leggen.

Het drijvende zonnepark krijgt een omvang van 1 hectare op een waterplas in Middenmeer. De 6.000 zonnepanelen hebben een geïnstalleerd vermogen van 1 megawatt, wat geleverd wordt aan de glastuinbouwbedrijven en ondernemers op het bedrijventerrein.

Microsoft

Op het bedrijventerrein van Agriport A7 is in 2015 het eerste datacentrum van Microsoft in gebruik genomen. De restwarmte van het datacentrum wordt vervolgens gebruikt in de kassen op Agriport. Zelf maakt het centrum van Microsoft gebruik van groene energie uit de omgeving. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: NoordHollands Dagblad | Foto: Robert Scoble Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie