Duitsers bouwen 400 MW aan zonne-energie in Japan

Duitsers bouwen 400 MW aan zonne-energie in Japan

15-04-2013 14:35 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Duitse bedrijf Photovolt Development Partners bouwt een 400 megawatt zonne-centrale in het zuidwesten van Japan.

De centrale gaat ¥90 mrd tot ¥110 mrd (€700 mln tot €860 mln) kosten en wordt gebouwd in de omgeving van Nagasaki. De bouw begint halverwege dit jaar en gaat 2,5 jaar duren.

Japan wil flink groeien op het gebied van zonne-energie. Op het moment staat er 6,1 gigawatt geïnstalleerd, doel is om dat naar 9,4 gigawatt te brengen. Daarmee zou Japan de tweede grootste zonne-energie markt ter wereld kunnen worden.

Bron: Bloomberg

Foto: Wikimedia Commons

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie