MIT bedenkt nieuw gebruik van zonne-energie

11-01-2016 18:20 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Wetenschappers van Massuchusetts Institute of Technology (MIT) hebben een nieuwe manier gevonden om zonne-energie op te slaan en te gebruiken.

De wetenschappers hebben polymeer uitgevonden waarbij het materiaal zo is bewerkt dat het zonne-energie kan opnemen en warmte kan loslaten. Doordat het polymeer transparant is, is het toepasbaar in verschillende materialen zoals stof of glas.

Het polymeer bevat moleculen die reageren op zonlicht en warmte. Wanneer de moleculen in contact komen met zonlicht, wordt de zonne-energie opgeslagen. Een kleine warmtegolf kan er vervolgens voor zorgen dat het materiaal de warmte loslaat. Zo is het materiaal in een autoruit toe te passen. Dit maakt het mogelijk om het glas ijsvrij te maken. Het automerk BMW is als sponsor van het onderzoek geïnteresseerd in de potentie van het materiaal.

10 graden Celsius

De wetenschappers hebben de moleculen aangepast zodat het meer zonne-energie kan opslaan. Hierdoor kan het eindproduct tot 10 graden Celsius verwarmen. MIT is nog bezig om de moleculen te bewerken zodat het polymeer tot 20 graden Celsius kan verwarmen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: MIT News | Foto: MIT Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie