O2 voorziet in 'smart homes'

12-01-2016 15:10 | Door: Aveline Bies

O2 gaat samenwerken met AT&T om als eerste in Europa op commerciële basis een platform voor smart homes aan te bieden aan consumenten in Groot-Brittannië. Dit draagt bij aan energie-efficiëntie binnenshuis.

Tijdens de AT&T Developer Conference in Las Vegas maakte de Britse telecommunicatieprovider O2 bekend dat zij de 'AT&T Digital Life smart home platform' als eerste gaan aanbieden in Europa. Dit platform maakt het mogelijk voor de gebruiker om de temperatuur, de elektriciteitsconsumptie en het watergebruik buitenshuis te monitoren en aan te passen via een smartphone-app.

Met het platform kunnen gebruikers volgens het bedrijf besparen op het energieverbruik en de kosten daarvan. De dienst wordt komende zomer toegankelijk. O2 brengt de nieuwe dienst als een ‘complete smart home ervaring’. Zij werkt ook samen met het thermostaatbedrijf Tado, Samsung en Serco voor camera’s en Yale voor sloten om dit te bereiken. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: O2 | Foto:By go.flickr [CC BY-SA 2.0], via Wikimedia Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Aveline Bies

Stagiaire DuurzaamBedrijfsleven Media. Geïnteresseerd in internationale ontwikkelingen en duurzaamheid. Met belangstelling voor de wisselwerking tussen duurzame innovaties en de samenleving.Priority Partner voor de sector Energie
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzame energie

In dit overzicht dagelijks het energienieuws uit binnen- en buitenland. We beschrijven en vergelijken duurzame stappen van multinationals, wetenschappelijke doorbraken en veelbelovende concepten van start-ups. We richten ons op hernieuwbare energiebronnen als windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte en zonne-energie. Ook innovaties in kernenergie, kernfusie, fossiele energiecentrales, energieopslag en smart grids komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Energie